Batikolt kozmetikai táska

Fehér kozmetikai táska egyedi tervezésű batikolt festéssel A színes bojtok és a makraméfogantyú is magára vonzza a tekintetet.

Ennek a színes kozmetikai táskának az elkészítése kb. 2 órát vesz igénybe. 

Hozzávalók:

A kozmetikai táska elkészítésének menete

1. A batikolt körök kifestéséhez tedd az előre kimosott kozmetikai táskát a munkafelületére. Két ujjal húzd fel az anyagot, és kösd össze kétszer egy háztartási gumival a kép szerint.

kozmetikai táska

2. Mártsd bele a táska hegyét az utasítások szerint elkészített batikfestékbe. Kezdd a legvilágosabb színnel. Minden egyes színezés után az anyagnak meg kell száradnia. Ha kör alakú színezést szeretnél, akkor egyre rövidebb szakaszokat márts újra és újra a festékbe.

kozmetikai táska

3. Egy másik technika, ha fecskendővel felszívod a pink festéket (a képen tartály látható, de fecskendő is tökéletes), és a gyűrődésekre azzal viszed fel a festéket, ezzel sugárirányú foltokat kapsz.

kozmetikai táska

4. Ha megszáradt az anyag, távolítsd el a gumiszalagokat, majd száradás után vasald ki. Ezután bélyegezd rá a mandalamintát, amit vasalással fixálhatsz (ehhez egy anyagot tegyél a minta és a vasaló közé, ne direktben vasald.)

kozmetikai táska

5. A táska fogantyújához egy 5 m hosszú makraméfonalra van szükség. Helyezd a közepére, és kezdd el fonni a fogantyút négyzet alakú csomókkal. Varrd el a végét, majd vágd le a felesleges szálakat, és rögzítsd őket ragasztóponttal.

batiktáska

6. Végül rögzítsd a két bojtot a cipzárhúzóra. A laposfogóval nyisd ki a gyűrűt, és fűzd be a bojtokat.

kozmetikai táska

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December