Füzetborító, állatfigura, lámpaernyő, váza betonból. Mégis hogy?

Egy nagyon izgalmas paszta segítségével. A betonpaszta egy lágy, kenhető anyag, ami élethű betonhatást kölcsönöz szinte minden felületen.

Hitted volna, hogy ezeknek a csodás díszeknek az alapja egy egyszerű műanyag tál, natúr fából készült doboz vagy hungarocellforma?

attachment-5ef9da4779178807c553f7f4
A betonpaszta lágy, krémes massza, ami száradás után a képeken látható betonhatású felületet képez.
Használata rendkívül egyszerű, hiszen nem kell mást tenned, mint ecsettel vagy spatulával vékony rétegben felvinni a masszát, majd hagyni megszáradni. Az alapfelület száradás után sem keményedik meg, ezért a batonpaszta nagyon jól használható pl. lámpaernyők készítéséhez, vagy egyéb vászonanyagokra is. A legegyszerűbb, legolcsóbb műanyag tálat, kaspót néhány perc alatt átalakíthatod a kert vagy a terasz legszebb díszévé. Akár házszámot is készíthetsz belőle, ha szám alakú fa vagy papírmasé alapra viszed fel a betonpasztát (ebben az esetben figyelj arra, hogy közvetlenül ne érje eső és nagy hő).

Hogy tudod az eredményt még különlegesebbé tenni?

1. Legyen kicsit foltos! Betonlazúr használatával még inkább kőhatásúvá válik a felület. A megszáradt betonpasztát kicsit csiszold át finom csiszolópapírral, majd cseppents rá a betonlazúrból néhány cseppet, amit gyengéden dörzsölj szét rajta. Webáruházunkban betonpasztával készletben kétféle betonlazúr kapható, világosabb és sötétebb variáció, ezek kombinálásával még élethűbb lesz a betonhatás. 
2. Használj sablont! Készíts betonpasztával és a sötétebb betonlazúr segítségével egy alapfelületet, majd helyezd rá a sablont, és kenj fel még egy réteget a pasztából. Amennyiben ezt nem „sötétíted” betonlazúrral, akkor az eredmény egy különleges 3D hatású világosabb minta lesz (lásd a tollmintával díszített doboz, vagy a fa könyvborítók mintáját).
3. Színezd!   Ha színesíteni szeretnéd a betonfelületet, ezt könnyen megteheted akrilfestékkel. Aranyszínnel is kombinálhatod, ha 3D tükörfóliaragasztóra a megfelelő színű tükörfóliát viszed fel. (A ragasztóval felrajzolod a mintát, kicsit hagyod száradni, rásimogatod a fóliát, majd lehúzod). Tükörfólia helyett aranyfüstöt is használhatsz, a technikáról bővebben itt olvashatsz

4. Tegyél fel kiegészítőket! Mozaikkal, gyöngyökkel, állatszemmel még egyedibb elképzeléseket valósíthatsz meg. 
Mindezekre találsz példát az alábbi válogatásban:
attachment-5efa093f79178807c553f828
Az alábbi listában még egyszer összegyűjtöttük a legfontosabb kellékeket:
Alapok: 
Betonpaszták külön és készletben:
Díszítő kellékek:
- Akrilfesték
- Sablonok
- Mozaikok
- Tükörfólia és ragasztó
Reméljük, sikerült meggyőznünk Téged is arról, hogy érdemes kipróbálni a betonpasztát, hiszen igazán egyedi dolgokat alkothatsz vele.
Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December