Halloween dekoráció - szellem

Halloweenre ötletes és könnyen elkészíthető ez a szellem, bármilyen méretben.

Halloween szellem, hozzávalók: 

 - Lufi a kívánt méretben
 - Merevebb drót a karoknak (mérettől függ, kb. 25 cm)
 - Géz 60 x 60 cm kétszer (gyógyszertárban kapható)
 - Fekete filcanyag a szemnek és a szájnak
 - Textilkeményítő + tál
 - Befőttesüveg vagy bögre a támasztáshoz

Hallowenn szellem elkészítése

1. Terítsünk egy nagyobb nejlont az asztalra, hogy a textilkeményítő ne szennyezzen be semmit, illetve a megszáradt szellem könnyen leemelhető legyen.
2. A felfújt lufit helyezzük a kiválasztott üveg tetejére. Fontos, hogy a lufi nagyobb legyen, mint a befőttesüveg szája, hogy a géz szépen lelógjon, illetve az is, hogy a 60 x 60-as géz bőven leérjen az asztalig, hogy a megszáradt redőzött anyag kellően stabil talpat adjon a szellemnek, ha nem lógatni, hanem állítani szeretnénk.
3. Tegyünk bele mindkét oldalra egy kb. 25 cm hosszú drótot és állítsuk be a kívánt szögbe, ahogy a szellem "karjait" szeretnénk látni.
4. Tegyünk egy kis textilkeményítőt egy tálba (ha kell, egy kis vízzel hígíthatjuk, de nem szükséges).
5. A 60 x 60 cm géz egyik felét kicsit nyomkodjuk bele, húzzuk le ott, ahol vastagabban ráragadt a keményítő, igazítsuk ki, majd terítsük a lufira, és rendezzük el a kívánt formára. Figyeljünk arra, hogy a "lábához" jusson elég anyag, hogy a későbbiekben tartani tudja. Rögtön utána kicsit elforgatva tegyük rá a másik átitatott gézt is, azt is rendezgessük el.
6. Várjunk, amíg megszárad a textilkeményítő (kb. 1 nap).
7. Vágjuk ki a fekete filcből a szemét és a száját, majd ragasszuk rá
8. Közepébe egy kis lámpát tehetünk.

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December