Húsvéti tojás struktúrpaszta-bevonattal

A húsvéti tojásból egyszerűen varázsolhatsz nyuszikat, a struktúrpaszta egyedi textúrát ad a tojásoknak. Mindezt az egyszerű drótfülecske, a szárazvirág, és a fagolyó alap teszi dekoratívvá.

Ennek a húsvéti dísznek az elkészítési ideje kb. 60 perc (a száradási időt nem számolva). A szárazvirágot madártollal is helyettesítheted.

Mire lesz szükséged a húsvéti tojás elkészítéséhez?

Továbbá:

A húsvéti dekoráció összeállításának menete

1.  Szúrd fel a hungarocelltojást egy hurkapálcára, majd egy spatula segítségével a későbbi csíkozás irányába vidd fel a struktúrpasztát. 

húsvéti tojás

2. A hurkapálca hegyes végével rajzold meg a barázdákat úgy, hogy a tojást tartó kezeddel a hurkapálcát folyamatosan forgatod. Így lesznek a vonalak folyamatosak.
Hagyd a tojást egy fél napot száradni, addig készítsd el a füleket. 

húsvéti tojás

3. A kisebb tojáshoz fülenként 22 cm, a nagyobbhoz 25 cm-es drótot használj. Hajtsd félbe őket, majd kicsit tekerd össze a nyitott végét, amit majd beszúrsz a tojásba. Vágj le maradék fonalból egy kb. 87 cm-es darabot, és a képen szereplő mintának megfelelően tekerd rá. (fonalakat webáruházunkban itt is találsz). A végét egy ragasztópöttyel rögzítsd. Száradás után tűzd bele a fület a tojásba, majd azt is ragaszd meg.

húsvéti tojás

4. Az alaphoz fűzz 12 db fagolyót egy 25 cm-es drótra. Csavard össze a végeket, majd vágd le a felesleges részt. 

húsvéti tojás

5. Díszítsd a fülek tövét szárazvirággal vagy madártollal, azokat is rögzítsd ragasztóval.

6. Helyezd a gyöngy alapra a tojást. 

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December