Levendulaszappan készítése

A nyári szezonban virágzik a levendula. Használd fel a szárított levendulát szappanhoz, fürdőgolyóhoz, hogy egész évben érezhesd a nyár friss illatát!

Kiskertekben, levendulamezőkön júliusban virágzik a levendula, melyet nemcsak jótékony hatásáért, hanem a színe, illata miatt is nagyon kedvelünk. A levágott, megszárított levendula számtalan formában használható. 

Bemutatjuk, hogy készíthetsz belőle szappant, hogy mindennap érezd a friss levendula illatát bőrödön.

Szappankészítés menete


Levendulaszappan hozzávalók:

attachment-60ddc54579178840f7fd0fc9

Elkészítés:

1. Tegyük a szappanmasszát egy olvasztó edénybe, majd gőz felett olvasszuk meg (max. 60 °C-ra hevítsük, ne forrjon!). Az edényt ne tegyük közvetlenül a tűzhelyre!
2. Amikor teljesen felolvadt a szappan, tegyünk bele 2 csepp levendula színezőanyagot, és 1 csepp levendulás illóolajat. Keverjük össze teáskanállal vagy spatulával. Tegyünk bele szárított levendulát.
3. Öntsük bele a formába. Ha latex formát választunk (pl. kacsa), akkor tegyük nyílással felfelé egy megfelelő méretű pohárba, hogy stabil legyen, és töltsük fel az olvasztott szappannal teljesen. Szappanöntéshez kiváló lehet a szilikon kavicsöntő formánk is. 
4. Hagyjuk szilárdulni min. 2-3 órát, de legjobb, ha egy egész napot.
5. Fordítsuk ki a szappant a formából.
6. A hőmérséklettől és páratartalomtól függően a szappan kicsit "izzadhat", ezért javasoljuk, hogy csomagold be celofánba.
7. A latexformát és az olvasztóedényt mossuk ki forró vízzel.

Tipp: A kész szappannak jót tesz, ha hagyjuk 2-3 hétig száradni, mert szilárdabb lesz.

Reméljük, kedvet kaptál ahhoz, hogy a levendula friss illatát ilyen formán megőrizd a fürdőszobádban. 

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December