Mágikus tű segítségével készült szivárvány

Ez a technika hasonlít a subázáshoz. Puha, színes képeket készíthetünk vele, gyerekeknek is kreatív elfoglaltságot kínál. 

Elkészítési idő kb. 2 óra

A kép elkészítésének legfontosabb kellékei a bambusz himzőráma, illetve a mágikus tű (punch needle). Ez utóbbi himzőtoll, böködő tű, lyukasztó tű, vagy subatű  néven is ismert, a használat során böködő mozdulatokkal tudunk subázni, hímezni. A hurok magasságát a tű oldalán tudjuk beállítani. A használatáról videó is látható a termék linkjére kattintva (a videó csak illusztráció, nem a Rayher által forgalmazott tű használatát mutatja be) . 
Szükséged van még pamutfonalra, amit igény szerint válogass össze (pl. kereszthímzéshez használt fonal).

A szivárvány elkészítésének menete:

1. Rajzold elő a motívumot a vászonra.
2. Nyújtsd ki a textilt a himzőkeretre, legyen jó feszes, a motívum kerüljön középre.
3. A névvel kezdünk. Először állítsd be a mágikus tű hosszát a skálán 1-5-re (rögzítőcsavar segítségével). Fűzd be a fekete pamutszálat a tűbe az utasításoknak megfelelően (a befűző segítségével). Tartsd a tűt ceruzaként úgy, hogy a tű lejtős oldala mindig felfelé és a munka irányába mutasson. Kezdd a név elején. Lyukaszd át a szövetet, amíg a tű teljesen el nem tűnik (így éred el a megfelelő hosszt a huroknál). Húzd ki a tűt addig, hogy a hegye még érje a szövetet. A hátoldalon hurok jön létre. Lépj tovább a mintán a tű hegyével nagyon közel a szövet tetejéhez, és nyomd meg újra a fent leírt módon. Ismételd meg ezt a lyukasztási folyamatot, amíg a név be nem fejeződik. Ha egy betűt szeretnél megerősíteni, akkor dupla sort lyukassz. Nem biztos, hogy a betűkön folyamatosan tudsz haladni, akkor vágd el a szálat és úgy folytasd a munkát. 
4. Mivel a név nem emelkedik ki a szövetből, mint a szivárvány, ezért vedd le a textilt a keretről, és fordítsd meg! Ügyelj arra, hogy a minta megint középre kerüljön. Mivel mindig alul vannak a hosszabb hurkok a fonalnál, ezért kell megfordítani az anyagot (lsd. video a mágikus tűnél). A hímzőkeret feszítőcsavarja legyen felül!
5. Fűzd be a mágikus tűbe a szivárvány első színét (ha kell, állítsa hosszabbra a tű hosszát a csavar segítségével). Érdemes egy próbát csinálni. Készítsd el a az összes szivárványcsíkot a fent leírtak szerint. A rojtok külön kerülnek fel úgy, hogy minden színből vágj le 20 db 12 cm-es darabot, és vard fel őket a megfelelő szín tövéhez.
6. Annak érdekében, hogy a hurkok időt állóak legyenek, ne csússzanak be, érdemes a hátulján egy kis textilragasztóval rögzíteni a fonalat. ne használj túl sokat, hogy ne áztassa el az anyagot, ne üssön át a kép "színére". Hagyd megszáradni!
7. A himzőráma hátulján vágd le a textil anyagot úgy, hogy elölről ne látszon. 
8. A szivárvány rojtok nélkül, többféle színben elkészíthető.

A tű használatát bemutató videó itt is elérhető:
https://youtu.be/WdEwGUPD7GE

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December