Minden, amit a pirográf használatáról tudnod kell

Fogj egy pirográfot és díszítsd ízlésed szerint régi tárgyaidat! Régi hobbi modern stílusban a klasszikus pirográf (fafelületek díszítése égetéssel) ismét trendi!

Lelassulás, elmélyedés, hygge – ezeket a fogalmakat manapság nem lehet megkerülni. A különböző famunkák beleillenek ebbe a trendbe, a lehetőségek pedig végtelenek. Lehet klasszikusan modern vagy minimalista – próbáld ki ezt a természetes anyagot, amellyel még szebbé és hangulatosabbá teheted az otthonodat! 

Amire szükséged lesz: 

1. Pirográf
2. Díszítendő tárgy fából (tálca, képeslap, fadoboz, fakanál, kerti díszek stb.)
3. Minta (válassz mintaíveink közül, rajzolj szabad kézzel vagy tölts le egy tetszés szerinti motívumot, feliratot az internetről)
4. Indigó
5. Akrilfesték vagy krétafesték

pirográf

És ennyire egyszerű a pirográf használata: 

1. Válaszd ki a neked tetsző motívumot a mintaívről, másold vagy nyomtasd ki, és tedd rá a fafelületre. Az egyik oldalán rögzítsd ragasztószalaggal, hogy ne mozduljon el.
2. Tegyél alá indigót, és ceruzával vagy tollal húzd át a kontúrjait. 
3. A pirográffal rajzold át a vonalakat, illetve töltsd ki a felületeket tetszés szerint
pirografPirografpirográf
A mintát bélyegzővel is rápecsételheted a felületre, majd ezután egyszerűen húzd ki a pirográffal:

pirográf

Pirográffal égetett  vonalak vékonyan vagy vastagon

Finom vonalak, vastag kontúrok vagy egy kis ábra – a pirográfra rögzíthető különböző mintázófejek megkönnyítik a munkát, és számtalan lehetőséget adnak a díszítésre. Egyszerűen csavard le, ill. fel őket. Vigyázz, ha még forró, akkor csak fogóval fogd meg!

Gyors eredményt az ábrákkal érhetsz el – például az apró szívvel vagy csillaggal.

pirográf

Nem csak natúrban

Néha kell egy kis rózsaszín – vagy éppen sárga, kék vagy mentazöld. A fafelületek festéséhez lazúrfestéket ajánlunk, amelyek áttetsző, nem fedő festékek, így a fa természetes erezete festés után is látható marad.  A vízbázisú festékek egyben védik is a fa felületét, mivel eltömítik a pórusokat.

pirográfpirográf

A pirográffal díszített tárgyaknak sok helyen hasznát veheted:

A konyhában

Fakanalakat, fából készült konyhai eszközöket, fűszernövény-tartókat és ajándékokat is számtalan módon díszíthetsz, személyessé tehetsz pirográffal. 

pirográf

Eredeti és ötletes!

Fából készült képeslapjaid örök életűek lesznek! A postán valóban feladható képeslapon teljesen egyedi üzenetet küldhetsz szeretteidnek.

pirográf

Érted égek…

Méghozzá szó szerint. Szerelmes üzeneteket is írhatsz pirográffal, de egy teljes vintage esküvőt is dekorálhatsz vele. A klasszikus technikával ültetőkártyákat és más asztaldíszeket is készíthetsz. 

pirográf

Kalandra fel!

Emlékeidet, fényképeidet tedd egyedi tárolódobozba, készíts albumodnak fából borítót, és díszítsd pirográffal! 

pirográfpirográf

Függődíszek

Percek alatt egyedi díszeket varázsolhatunk bármilyen alkalomra. Lehet ajándékkísérő, függődísz, vagy egyszerűen csak egy apró ajándék. 

pirográf

Praktikus és szép

A Rayher pirográfja szép csomagolásban, natúr, díszíthető fadobozban kapható. A különböző mintázófejek mellett egy próbadarab is van a készletben, amelyen gyakorolni lehet. Plusz mintázófejek is kaphatóak külön készletben.

pirográf

A pirográfot és a hozzá kapcsolódó termékeket a webáruházban itt találod.

Díszíthető fa alapokat itt tudsz megnézni.

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December