Négy ötlet a lámpakarika felhasználáshoz a karácsonyi dekorációban

Blogunkban bemutatjuk, hogy egy egyszerű fémkarika milyen sokféle formában felhasználható a karácsonyi vagy adventi dekorációk elkészítésénél.

A lámpakarika (fémkarika) nagyon sokoldalúan felhasználható alapanyag. A méretválasztéknak, színvilágnak köszönhetően nagyon sokféle kreatív megoldás születhet belőle. A leggyakrabban behorgoljuk, vagy álomfogók készítésére használjuk, de most, a karácsony közeledtével az ünnepi dekorációhoz is egyre népszerűbb lesz. 

Inspirációként NÉGY különböző lehetőséget mutatunk be Neked, melyeket a Pinterestről gyűjtöttünk.

1. Kopogtatók, fali díszek
A fenyők zöld színe a világos gömbökkel és a piros bogyókkal nagyon szépen harmonizál. Ezeket feldrótozhatjuk, felragaszthatjuk a karikára. Izgalmassá tehetjük a fali díszt, ha több karikát (akár többféle méretűt is) összeillesztünk, így igazán látványos lesz az eredmény. 

attachment-617c2fbe7917887f939bc1e1

2. Plafonról lelógó dekoráció
Képzeld el, hogy az ünnepi asztal felett egy nagy karika látható, amelyről csodás csillógó gömbök lógnak, melyeken megcsillan a gyertyafény. Ugye milyen hangulatos? És milyen könnyen elkészíthető! Nem kell más hozzá, csak damil, és sok-sok karácsonyi gömb, hópehely, csillag. Gyerekekkel is könnyen elkészíthető. Ha "alternatív" karácsonyfát szeretnél, ami igazán sokáig kitart, akkor válogass össze több karikát csökkenő méretben, kötözd fel őket damillal vagy szalaggal, máris meglesz a fenyő forma, amit díszíthetsz.

attachment-617c33897917887f939bc1e3

3. Asztali dísz
Az idei év slágere. Az egyetlen nehézség abban rejlik, hogy az alapra hogy rögzítsd a karikát. Erre is van egyszerű megoldás, az oázis. Vágj bele egy rést, amibe stabilan bele tudod ültetni a karikát. Ragaszd bele, majd az alapot fedd be fenyőággal, szőrmével vagy bármilyen anyaggal, ami elfedi. Ha ez kész, akkor máris díszítheted. Itt is gömböket, zöld növényeket használnak leginkább, de a LED-es izzósor is elmaradhatatlan, így lesz igazán karácsonyi hangulatú a dísz.

attachment-617c35287917887f939bc1e5

4. Adventi kalendárium
Az advent a gyerekek számára nagyon izgalmas időszak. Ha saját magad szeretnéd elkészíteni az idei adventi kalendáriumot, akkor egyszerű megoldások lehetnek az alábbiak. A lelógó kis zsákok vagy dobozkák rejthetnek egy puzzle darabot, amiből karácsonyra áll össze a teljes kép, lehet benne rövid karácsonyi mese, vagy élmények, amelyeket az adott napon együtt élhettek át (pl. egy közös mozizás vagy forró csoki). Manapság nagyon népszerűek a kuponok is, melynek lényege, hogy a gyermek ezt bármikor beválthatja (pl. ma palacsintát szeretnék vacsorára, vagy ma nem szeretném kivinni a szemetet :)) Ezek az igazán maradandó emlékek. 
Ilyen apróságoknak adnak helyet a következő kreatív megoldások:
attachment-617c37427917887f939bc1e8

Reméljük, hasznosnak találtad gyűjteményünket, és kipróbálod valamelyik verziót. Üzletünkben vagy webáruházunkban a legtöbb alapanyag elérhető. A könnyebb válogatás érdekében összegyűjtöttük Neked, amire szükséged lehet:

- Lámpakarika
-
 Karácsonyi gömbök
Barkácsragasztó
- Ragasztópisztoly
- Kétoldalas ragasztó
Madártoll
Szalagok, zsinórok
- Makraméfonalak
- LED-es izzósor
- Havas fenyőfa
- Akrilgömbök
- Fa építőkészlet házikók (kicsi)
- Teljes karácsonyi választékunkat itt éred el. 

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December