Őszi dekoráció, falevelek papírból

Papír, festék, olló és ragasztó - ezekkel az egyszerű alapanyagokkal többféle színben és méretben elkészíthetők ezek az őszi levelek. 

Az ősz mindig csodás színekkel érkezik. A zöld, a piros, a barna különböző árnyalatai, a termések, a falevelek mind-mind ezt a hangulatot idézik.

Ezek a falevelek akár gyerekekkel is könnyen elkészíthetők. Kopogtatón kiegészítőként,  egyszerűen damillal lelógatva (pl. termésekkel felváltva), a komódon elhelyezve vagy akár faliképként is nagyon igényes őszi dekorációk készülhetnek a segítségükkel.

Mire lesz szükséged az őszi falevelek elkészítéséhez?

50 x 70 cm-es színes papír (vastagsága: 130 g/m2) Az általunk készített levelek alapja narancssárgaterrakotta és világosbarna)
Cadence textilfesték spray 
Kétoldalas ragasztó
Olló

Elkészítés menete:

1. Az alábbi képen látható útmutató szerint hajtogasd meg, és vágd ki a kiválasztott falevelet.  Amikor a hajtogatás kész, egy hosszabb dróttal kösd át középen, majd rögzítsd a két levélrészt (ehhez mi kétoldalas ragasztót használtunk)  A drótot tekerd be papír- vagy textiszalaggal (használhatsz papírzsinórt is), hajlítsd meg a végét.


hajtogatas_pinterest.jpg

2. Egy nagyobb méretű újságpapírra helyezve fújd le Cadence textilfestő spray különböző árnyalataival. Mi pirosbarna és zöld árnyalatokkal dolgoztunk) 

Ötletek az őszi színvilág megtervezéséhez: 

montage_oszi2.jpg

Hajtogatási minták forrása: 
https://pin.it/6XDFjlH
https://pin.it/kd4bmZs

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December