Öt őszi dekorációs ötlet részletes elkészítési leírással

Nincs túl sok időd, fantáziád vagy kézügyességed az őszi dekoráció elkészítéséhez?

Összegyűjtöttünk Neked néhány ötletet,
ami nem igényel túl sok hozzávalót, gyorsan elkészíthető és mutatós.

Vágj bele!

1.  Halloween tök kreatív betonból vagy Raysin öntőporból (készülhet gipszből is)


A tökök többféle méretben elkészítve hangulatos színes díszek lehetnek a teraszon, a bejárati ajtó mellett vagy a komódon. Ha a friss beton betöltése után egy kis műanyag kaspót nyomsz a közepébe, virágokat is ültethetsz bele. (lsd. erről készült video)

Hozzávalók: Kreatív beton, harisnya, madzag, igény szerint festék (akril- vagy krétafesték)

Elkészítés: Keverjük be a betont a leírásnak megfelelően (1 rész víz, 10 rész por). Hagyjuk egy-két percet állni, ezalatt vágjuk le a harisnyát a megfelelő hosszúságnál. Töltsük bele a bekevert kreatív betont, majd rázzuk meg, hogy tömörödjön. Ha szeretnénk a későbbiekben növényt beleültetni, akkor a megfelelő töltöttség után nyomjuk bele a fóliába csomagolt kaspót. Kössük össze, majd a madzaggal formázzuk meg a tököt. Hagyjuk megszáradni az anyagot, majd bontsuk le a külső harisnyaborítást. Igény szerint festhetjük a tököket. A teljes száradáshoz 1-2 nap szükséges. A beton használatáról Ötlet oldalunkon is olvashatsz.
Ötlet forrása: Pinterest

attachment-61544ff479178823b3118fdc

2. Hungarocellgombák fatálcán 

A hungarocell könnyen használható alapanyag, kínálatunkban többféle formából válogathatsz. Hungarocellgomba kétféle méretben kapható webáruházunkban, 13 cm-es és 7,5 cm-es változatban. 

Hozzávalók: Hungarocellgomba, akrilfesték, csillámpor (barna/arany változat, zöld, arany/ezüst/piros), ragasztó, fatálca, moha

Elkészítés: Tűzd fel a gombákat egy hurkapálcára, hogy könnyebben tudd festeni őket. Fesd be a kalapot és a gomba tönkjét a kívánt színre (pl. akrilfestékkel), ha kell, több rétegben. Ha a kalap szélét finom csillámporral szeretnéd izgalmasabbá tenni, akkor azt kétféle módon teheted: vagy szórd a port a friss, nedves festékre, vagy egy vékony ragasztóréteg felvitele után hintsd meg a gombát a kiválasztott csillámporral. Hagyd megszáradni az eredményt. A tálat "béleld ki" mohával, vagy fadarabokkal, helyezd el a gombákat. 

attachment-615457ea79178823b3118fe9

3. Egyszerű őszi kopogtató Happy felirattal 

Egyszerű alapanyagokból készül, a felirattal mégis izgalmas lesz az eredmény.

Hozzávalók: 25 cm átmérőjű fémkarika (webáruházunkban többféle méretben kapható),  papírdrót, műnövények (nézelődj a Rayher kínálatában), barkácsragasztó vagy ragasztópisztoly.

Elkészítés: Tervezd meg a feliratot egy papíron méretarányosan. Amennyiben a Happy feliratot választod, akkor 30 cm kihagyása után kezd el kialakítani a betűket, a végén hagyj még 2,5 méter drótot, amit feltekersz a karikára. Helyezd el a feliratot a karikán, rögzítsd feltekerve. Ragaszd fel a kiválasztott növényeket, terméseket a karika alsó részére. Egy, kb. 40 cm hosszú drótból formázd meg a felfüggesztést a képen látható módon.
Az alábbi képen további ötletek is láthatók.

attachment-61545d5179178823b3118ff1

4. Őszi terméseket szállító autó

Akár natúrszínben is jól mutat a komódon ez a kisautó. Előnye, hogy az őszi szezon elmúltával karácsonyi "rakománnyal" egyszerűen átalakíthatjuk.

Hozzávalók: Fa építőkészlet, 3D-s teherautó, akrilfesték (ha szeretnéd), barkácsragasztó

Elkészítés: A barkácscsomagban található előírás szerint állítsd össze az autót. (Amennyiben a színes változatot szeretnéd, akkor összeállítás előtt fesd le a részeket.) Gyűjts terméseket, vagy válogass webáruházunk kínálatában.

attachment-6154607179178823b3118ff6

5. Pirográffal vagy egyszerű festéssel készült figurák, fakorongra.

A természetes alapanyagok az őszi dekorációk jellemzői. A fakorong egyszerű, mégis számos lehetőséget rejt magában. Erre mutatunk most példát.

Hozzávalók: A képeken szereplő mintákhoz fakorongot,  akrilfestéket, illetve pirográfot használtunk.

Elkészítés: A festett változatoknál rajzold elő a mintát, majd a hozzá illő festékekkel színesítsd (ecsetet webáruházunkban itt találsz). A pirográf használatánál szintén előrajzolás szükséges. Előnye, hogy a kis figuráknak különleges kontúrt ad.  A pirográf használatáról  Ötlet oldalunkon is olvashatsz. 

attachment-6154796b79178823b311900d

Ha kérdésed lenne az egyes technikákkal kapcsolatban, akkor írj e-mailt vagy messenger üzenetet facebook oldalunkon keresztül.

Örömteli őszi barkácsolást kívánunk!

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December