Szárított virágokkal díszített fémkarika

Ez a szárazvirággal díszített lakásdísz kopogtatóként vagy falra felfüggesztett lakásdíszként is megállja a helyét. Könnyen elkészíthető, a szárazvirágokat bármikor ki tudod cserélni az évszaknak megfelelő színvilágra, és sokféle kiegészítővel is bővítheted.  

5 lépésben elkészíthető szárazvirágokkal kombinált lakásdísz. 

Hozzávalók:
20 cm-es fehér fémkarika
10 cm-es fehér fémkarika
Pamutzsinór, fehér
Nyersfa golyó, 25 mm
- Szárazvirág
Ragasztópisztoly
Virágkötő drót

A szárazvirágokkal díszített fémkarika elkészítésének menete:

1. Vágd le 10-15 cm hosszúságúra a szárazvirágokat (vagy az egyéni elképzeléseknek megfelelően). A virágkötő drótot kezd el szorosan feltekerni a 20 cm-es fémkarikára, és fokozatosan fogd hozzá a szárazvirágokat és jobbról, balról erősítsd fel őket szorosan (a mintadarabon egyik oldalon 10-12 cm-es, a másik oldalon 15 cm-es virágokat erősítetünk fel). Amikor stabilan állnak, akkor a kiálló szárakat vágd le.

2. Vágj le kétszer 1 m hosszúságú pamutfonalat, és lazán kösd fel a virágok találkozási pontjához. Ezzel eltakarod a drótot és egyben díszíted is a karikát. A fonal lelógó részein a szálat ollóval lazítsd fel, ezzel könnyedebb hatást érhetsz el.

3. A kisebb fémgyűrű makramé díszítéséhez vágj le egy 5 m hosszú fonalat, és hajtsd félbe. A képen látható módon készíts "csomót" a fémkarikára.

makrame_hurok.JPG

4. A következő lépéseknél a fonal két szárát mindig a karika mögé tesszük, áthúzzuk a karikán, és visszadugjuk a keletkezett hurokba. Így haladjunk lazán körbe. A végén a kezdő hurokhoz rögzítsük a fonalat (egy kis ragasztópöttyel biztosan nem oldódik ki), és vágjuk le a maradékot.

5. A makramézott gyűrűt a képen látható módon rögzítsd a szárazvirággal díszített karikára, majd húzd fel a natúrfa golyót mindkét szálra.

További egyszerű fémkarika alapra készült ötleteink:

monatge_femkarika_1.jpg

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December